2016 Toogdag

                                                           In 2021 bestaat de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang 115 jaar

3 september 2016

 

Meer dan 150 leden van de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang bezoeken de Toogdag in Roden.

Na een ruim  Drents koffie kwartiertje wordt de Toogdag geopend door de voorzitter van Roden mevr Reyntjes,  die ons allen welkom heet.
Een bijzonder welkom is er voor ons erelid mevr. Geesje Hagenauw en het Hoofdbestuur van de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang.

Hierna wordt het woord gegeven aan de Wethouder van de gemeente Noordenveld dhr G. Alssema, die het erg op prijs steld dat de afdeling zich inzet om onze liedjes als een cultuurschat te bewaren.

Na het promoten van het mooie dorp Roden en omstreken wenst hij ons dan ook een hele prettige Toogdag toe.

Daarna wordt er uitbundig gezongen onder leiding van Johanna Kip. ( voor ons gewoon Jopie) en de muzikale begeleiding: Lucas Bakema en Gerrit v.d. Heide (acordeonisten) en Rieks Drewes.(slagwerk)

De warme maaltijd  bestaat deze keer uit stampot sniebonen , gehaktballen en worst is er als toetje nog krentjebrij (watergruwel) en soepenbrij (karnemelksepap) 

Na het middageten  kunnen we luisteren naar het shanthykoor de "de landrotten" en de viswieven.

Waarna om 17.00 uur de voorzitter van Roden de dag sluit en ons wel thuis  wenst en daarna de microfoon overhandigd aan dhr Pepping voorzitter van het hoofdbestuur.

Een compliment is er voor de afdeling die deze dag organiseerde.

En hij hoopt dat iedereen met aanhang naar de Toogdag in 2017 komt zodat we er weer een gezellige zangdag van kunnen gaan maken.

Tot ziens op de toogdag in Rolde.

met vriendelijke groet Egbert.

 

 

Programmaboekje Toogdag